Kundesupport

I dette blogindlæg kan du læse om:

 

  • Bloggen og Foxholm
  • Secondhand varer og sæson
  • Secondhand varer og mærke
  • Secondhand varer og tilbehør
  • Secondhand varer og stand (vigtig!)
  • Secondhand varer og trends
  • Secondhand varer og materiale


 Bloggen og Foxholm

Jeg ønsker, at mine blog-indlæg generelt ikke indeholder for meget Foxholm. De skal være værdifulde for alle, som er interesserede i secondhand, genbrug og bæredygtighed generelt. Men dette indlæg er skrevet ud fra min erfaring, og dermed handler det rigtigt meget om, hvad der virker i Foxholm. Hvilke egenskaber, som butikkens købskunder ønsker. Jeg er ret sikker på, at parametrene er de samme ligegyldigt, hvilken måde man handler secondhand på. Men jeg tror bare også, at der er forskel på, hvor højt hver enkelt parameter vægter i forhold til de andre. Men som sagt, jeg håber, at du får noget ud indlægget, ligegyldigt på hvilken måde du foretrækker at handle secondhand. 

Secondhand varer og sæson

Sæson er alpha og omega i forhold til det meste tøjsalg, også secondhand. Der er bare mest gang i solbrillerne, når solen skinner og i uldtrøjerne, når det er koldt. 

Udover at varerne skal passe til vejret, så er det også en god ide at tænke overgange ind i sin salgs-strategi. F.eks. købes overtøj som regel in af en sæson. Er vinterfrakken ved at være slidt i slut-februar, så køber man ikke nødvendigvis end ny, også selvom det stadig er rigtigt koldt. Mange venter til næste sæson.Den tendens ses selvfølgelig også i indendørs tøj. Men der køber vi bare mere af og løbende.

Så har du overtøj du gerne vil af med, så husk at sætte det til salg in af sæsonen. Det er lige nu vintertøj. Omkring marts/april bliver det overgangstøj. 

Tilmeld dig gerne mit nyhedsbrev nederst her på siden, hvis du vil mindes om, når en sæson nærmer sig. Nyhedsbrevet er målrettet kommissionskunder, og er netop beregnet til at huske mine skønne kommissionskunder på, at være i god tid med indlevering af den næste sæsons varer. Det nytter ikke at komme med nytårskjolen d. 27 december. Der har de fleste outfittet på plads. 

Og så skriver jeg også lidt i nyhedsbrevet om, hvad jeg tror, der bliver populært i den kommende sæson. 

Secondhand varer og mærke

Mærket betyder rigtigt meget for den pris, man kan tage for sine secondhand varer - og med god grund. Mærket er udtryk for den kvalitet, som varen står for. Derfor er både nyprisen på mærket, OG hvor kendt mærket en faktor. Der er et utal af mærker i verden. Også rigtigt mange af god kvalitet, og med en høj nypris. Men hvis ikke mærket er kendt på det marked, hvor det skal sælges, f.eks. i Danmark eller på Århusgade, så tæller det ikke ret meget. 

Det er en af grundene til, at der sælges mange danske mærker i Foxholm. Kunderne kender dem, og ved hvad de står for. Se gerne vores udvalgte danske mærker på webshoppen her: Danske mærker

Vi tager selvfølgelig også imod store udenlandske mærker. 

Og mindre kendte udenlandske mærker af høj kvalitet, men her er forskellen på nypris og secondhand pris bare større.  

Secondhand varer og tilbehør

Tilbehør betyder især noget. når du handler rigtigt dyre mærkevarer. Chanel, Gucci, Hermés. Her er tilbehøret med til at give varen eksklusivitet, og ikke mindst er det en vigtig faktor i forhold til verifikation af ægthed. Og her er kvitteringen ekstra vigtig. 

En skotøjsæske til et par støvler fra By Malene Birger, er rar at få med. Men det er ikke den som skubber en kunde fra interesse til køb. Det kan det til gengæld være med en kvittering til en Chanel taske. 

Secondhand varer og stand

Standen er rigtig vigtig for mig, når der indleveres varer i Foxholm. Jeg vil ikke have at en købskunde kommer hjem og opdager en plet eller et hul. Så kommer de aldrig igen. Secondhand handel er et spørgsmål om tillid, og jeg vil ikke miste den tillid, ved at sælge varer, som ikke er i orden. Og jeg vil heller ikke sætte en lav pris på varen. For fejl på en vare, smitter af på alle varerne i butikken. Finder en købskunde en plet på en vare, stoler hun ikke på, at der ikke er fejl på de andre varer, ligegyldigt hvor billig den hun står med er.

Så ingen huller, pletter eller tydeligt slid. Fnuller og krøller derimod retter jeg ud i butikken under alle omstændigheder. Alt får en tur med damperen, så du behøver ikke stryge, inden du kommer. Varen skal naturligvis også være ren, meget gerne vasket parfumefrit inden du kommer med det.

Når det er sagt. Jo dyrere mærke, jo større chance er der for at mindre fejl kan tolereres. Jeg tager ikke stiletter ind fra Apair med fejl. Men jeg har solgt flere par Louboutin stiletter med mindre hak i hælen. 

Secondhand varer og trend

Trend er en faktor, hvor jeg tror der er størst forskel på den vægt, der bliver lagt fra forskellige outlets side. 

I Foxholm er trend langt fra den vigtigste parameter, men er det en meget populær trend, så kan det trække kraftigt op. F.eks. så har jeg solgt flere lange blomstrede kjoler fra både H&M og Zara i sommeren 2020 og 2021. Ikke dyrt, men de er kommet på hylderne (eller rettere mine rodekasser), fordi, der var salg i dem. 

Trend kan betyde rigtigt meget for pris. Både den ene og den anden vej. Når trenden er på sit højeste, så kan man tage forholdsvis meget i forhold til nypris. Til gengæld kommer der rigtigt mange af de samme varer på markedet, når trenden er ved at være slut. Og det trækker ned i pris. 

Secondhand varer og materiale

Det betyder noget, men det betyder mindre end mange tror. Der er dog et par steder, hvor det materiale varen er lavet af, betyder rigtigt meget. Når det er rigtigt varmt, så vil købe-kunderne være sikker på, ikke at blive for svedige i deres tøj. De vil have åndbart materiale, og gerne naturligt som silke og bomuld. Kunststoffer er sværere at sælge på en varm sommerdag, selvom halvsyntetiske stoffer som viskose, også sagtens kan være åndbare. 

Materialet på en taske, især de dyre, er også rigtigt vigtigt. 1. Fordi læder bare holder bedre og 2. Fordi er det eksotisk læder, så er ny-prisen væsentligt højere.

Uld er der delte holdninger til. Nogen vil helst gå med uld, og andre undgår det, fordi det kradser dem. 

Afsluttende bemærkninger

Alle parametre vejes op imod hinanden, når jeg står med en indleveret vare i hånden. Og det er sjældent alle scorer højt på dem alle sammen. Men den skal score højt på de fleste, eller virkeligt højt på et par, før jeg tager imod varen. Der skal være god værdi til købskunden.  

Som sagt in af indlægget; Jeg håber, at du fik noget ud af det, også selvom du har andre steder, du foretrækker at handle secondhand end lige Foxholm. Alle butikker, platforme, loppemarkeder mv., har deres eget særpræg og ligger vægten forskelligt på de gennemgåede parametre. Men forhåbentligt er du blevet en smule klogere på, hvad der tæller i secondhand verdenen generelt og i Foxholm specifikt. Ellers er du velkommen til at spørge mig her: Åbningstider og kontakt

Er du interesseret i hvilke rettigheder, du har ved køb af secondhand varer, så læs gerne mit tidligere blogindlæg her: Få et hurtigt overblik over dine forbrugerrettigheder vedkøb af brugte varer.

Jeg har også skrevet et om  Forskellen på genbrug, secondhand og vintage.

Og husk selvfølgelig at følge Foxholm på instagram eller Facebook, for at følge med i alle de lækre secondhandvarer, der dagligt kommer ind i butikken. Og går ud igen sammen med glade købskunder. 

 :-) 

Christina/Foxholm